www.semazengrubu.com

Workshops

Door de draaiende beweging wordt er veel energie opgewekt die de Soefis met hun ene hand die naar de hemel wijst opvangen en met de andere hand die richting de aarde wijst weer teruggeven aan de aarde en aan de omstanders. 

De meeste mensen die zelf of als toeschouwers ervaren hebben, spreken van een devote en liefdevolle ervaring die hen met diepe vreugde vult. In deze workshop leert u de Sema dans als een krachtig en centerend medium, zelf te beoefenen. Onder begeleiding van soefi meester, de soefi meester legt u de basisstappen van de Sema uit.

Draaiende derwisjen organiseert workshops in de Nederlandse, Engelse en in de Turkse taal. U krijgt onderwijs en informatie over:

.derwisjen 
.het in sema gaan, de meditatie vorm de draaiende herdenking 
.de diepere betekenis van sema
.sema persoonlijk ervaren

De belangrijkste boodschap

Liefde. Goddelijke liefde. De derwisj draait met zijn rechterhand naar boven gericht en de linkerhand naar beneden. Met de rechterhand ontvangt hij namelijk de liefde van God, dat gaat naar zijn hart waar het zeven keer een rondgang maakt. En via de linkerhand wordt het doorgegeven aan iedereen in de buurt.

De derwisj wordt erin getraind van iedereen te houden. De kracht van de overgave wordt je geleerd. Sommige mensen kunnen tot een bepaalde hoogte van iemand houden. Gedraagt die persoon zich slecht, dan houdt het op. Maar de derwisj wordt erin geschoold om grenzen over te gaan. Het gaat hier om spirituele vorming. Daarom kun je niet in je eentje derwisj worden. De grootmeester is hierin heel belangrijk.

 

De diepere betekenis van de religieuze Derwisjdansen (mediteren)

De Soefi mystiek in de islamitische traditie van Mevlevi streeft erna om God te bereiken. Het beeld de hereniging van de mens met zijn schepper, van wie hij bij de geboorte gescheiden werd uit. De weg hiervoor is liefde. Muziek en dans (Sema) is het voertuig. 
De dans is tot in het kleinste details symbolisch. Als geheel symboliseert de Derwisjdans de goddelijke liefde. En het uit zichzelf treden en de hereniging in deze liefde. 
De sjeik vertegenwoordigt liefde en waarheid en representeert Mevlana. De sjeik zit op een rode schapenvacht. Rood, de kleur van de avondschemering en van de dageraad en staat verder symbool voor de kringloop van dag en nacht. De Derwisjen dragen een hoge hoed. Dit is een hoog hoofddeksel en verwijst naar de grafsteen. Hun zwarte mantel staat voor het wereldse en het witte kleed dat ze eronder dragen voor de lijkwade. De derwisj draait met zijn rechterhand naar boven gericht en de linkerhand naar beneden. Met de rechterhand ontvangt hij namelijk de liefde van God, dat gaat naar zijn hart waar het zeven keer een rondgang maakt. En via de linkerhand wordt het doorgegeven aan iedereen in de buurt.


Heeft u interesse om een workshop bij te wonen dan kunt u contact met ons opnemen:

Contact persoon:
Organisatie van voorstellingen:
Oruc Surucu
Mobiel: (0031) 0644363816

 

Email: info@whirling-derwish.com

Tahsin Surucu
Mobiel: 0031 624202711
Email: info@whirling-derwish.com

Draaiende Derwisjen

Mevlana Rumi

Wie zijn wij

YouTube Films

Tekstvak: Tekstvak: Tekstvak:

Home

Tekstvak:

Workshops

Tekstvak:

Foto

Tekstvak:

Optredens

Gedichten

Afspraak maken

Advies