8437_X+YwxOxPhcuHF_lQJ7I7kgf934oWv1JwnMCzU_9nGfo=

www.semazengrubu.com

Draaiende Derwisjen

Rabbani Mevlevi Derwisjen

 

Ons groep bestaat al ruim 19 jaar.

Wij volgen de soefiweg.

De draaiende derwisj beoefent de draaiende meditatie. Wij zijn in dienst van de Liefde. De draaiende derwisj geeft liefde door die we mogen ontvangen.

Het is de geliefde die geeft.

 

Een van de symbolen die soefisme symboliseert is de roos. De doornen van de roos, die de roos beschermen, staan voor de regels van geloof. De stam van de roos symboliseert het innerlijke pad. De bladeren van de roos staan voor innerlijke kennis van God. De geur van de roos staat voor het ervaren van de werkelijkheid van God.

Alles draait om die Liefde

 

Sema (draaiende herdenking)

De Sema is een vorm van meditatie. De sema is een meditatieve bewegingskunst waarmee het licht van Allah verspreid wordt over de mensen, met behulp van je beide armen. Rechterhand naar de hemelen gericht om de liefde te mogen ontvangen en linkerhand naar de aarde om de liefde te mogen doorgeven aan de iedereen in de omgeving. Alles draait, het universum, de zon, de maan, de wereld en zelf jij draait.

 

De Zikr

Zikr (herdenking, vooral naar God toe) is binnen de islam de belangrijkste vorm van meditatie, bestaande uit een religieus ritueel waarbij een woord of korte zin langdurig wordt herhaald. Dit kan zowel individueel als gezamenlijk uitgevoerd worden. Dit kan op elk moment van de dag plaatsvinden. Vooral binnen het soefisme is deze vorm van aanbidding sterk ontwikkeld, maar ook veel moslims besluiten hun salat met een vorm van deze vrijwillige bezinning.

 

De Derwisj

Een derwisj is een islamitische geestelijke die de liefde ontvangt, en de liefde weer doorgeeft aan iedereen in de omgeving. Een derwisj is iemand die maar aan 1 deur wil zitten, de deur van de Geliefde.

Mevlana Rumi

Workshops

YouTube Films

Tekstvak: Tekstvak: Tekstvak: Tekstvak:

Home

Tekstvak:

Wie zijn wij

Foto

Tekstvak:

Optredens

Gedichten

Afspraak maken

Advies